6.4 C
Bosanska Krupa
Nedjelja, 24 Januara, 2021

Prihvaćena informacija o nezakonitom i neprofesionalnom djelovanju ministrice Bisere Turković

Delegati Doma naroda Parlamenta BiH raspravljali su i o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopuni Zakona o sudskim taksama u postupku pred Sudom Bosne i Hercegovine. 

Većinom glasova ovaj zakon dobio podršku ni u drugom čitanju. U drugom čitanju je prihvaćen i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou BiH. 

Delegati raspravljali su i o Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH u prvom čitanju. Ipak nije prihvaćeno pozitivno mišljenje Ustavnopravne komisije, pa je mišljenje upućeno na usaglašavanje Kolegija Doma naroda. 

Ponovo je odbijen zaključak kojim se nalaže Vijeću ministara BiH da do kraja ove kalendarske godine u parlamentarnu proceduru dostavi Prijedlog zakona o zaštiti ličnih podataka BiH. 

Također nije postignuta saglasnosti o Izvještaju o realizaciji Revidirane strategije BiH za provođenje Aneksa VII. Dejtonskog mirovnog sporazuma za 2018. godinu. A u drugom krugu glasanja Izvještaj je dobio potrebnu većinu. 

Delegati su razmatrali i negativni Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Informaciji o nezakonitom i neprofesionalnom djelovanju ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković, dostavlјene od delegatkinje Dušanke Majkić (SNSD). U drugom krugu glasanja, delegati su prihvatili ovu informaciju.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

Povezani članci