Bh. radnicima, koji su nedavno obavijestili javnost da ih je prevario Slovenac bh. korijena Elvis Kaltak, danas su isplaćene zaostale plate za januar i februar, javlja „Dnevni avaz“.

Radnicima su njemačke firme “Leitner” i “Porr” dugovale novac za urađene poslove, a današnjim isplatama njihova 15-dnevna agonija je konačno okončana. Čini se daje pritisak medija u Njemačkoj i našoj regiji natjerao firme da isplate dugovanja. Podsjetimo, “Avaz” je prvi izvijestio o problemima ovih radnika, a iako su radnici optužili Elvisa Kaltaka da ih je prevario, ispostavilo se, istina je drugačija.

Ovu informaciju potvrdio je i radnik Elvir Hodžić.

– Zadovoljan sam i umoran od svega. Vraćam se u Bosnu da se dobro odmorim – kazao je Hodžić.

Kaltak se javio “Avazu” rekavši da je izmišljotina da je poslove u Njemačkoj dogovarala njegova firma “Kaltgrad”, te da je u Minhenu vodio poslovnicu “Baugradnje”.

– Priča o mom bijegu je potpuno neutemeljena. Bio sam kratko privatno u BiH gdje sam rođen, i u Sloveniji gdje sam imao termin kod notara. Zadovoljan sam i sretan što se sve ovako odigralo. Možda mi nećete vjerovati, ali da nismo prekinuli radove kod firme  „Leitner“, a to je bila moja ideja, i da se nisu uključili mediji, “Leitner“ bi nas prevario, kao što je to već uradio sa nekoliko firmi iz Slovenije, Hrvatske i regije”, rekao je Kaltak.

Dodaje da je preživio teške trenutke proteklih dana jer je blaćen i kompromitiran, ali da je zadovoljan epilogom svega, jer su bh. građevinci naplatili svoj rad.

Kao što se vidi iz platnih lista za januar i februar građevinci „Baugradnje“ (a ne„ Kaltgrada“, op.a.) radili su na gradilištima za „Leitner“ i “Porr“ u mjestu Penzberg.

– Firma „Leitner“ ostaje dužna “Baugradnji“ i taj dug ćemo tražiti preko advokata. „Leitner“ je već od 17. marta uveo druge firme u posao i neka im je Bog na pomoći – kaže Kaltak.

Odgovarajući na pitanje koje je to firme prevario njemački poslodavac „Leitner“, Kaltak navodi slovenačku „Mediagradnju“, hrvatsku „Zimsku lavu“, te određen firme iz Bugarske i  Rumunije.

KOMENTARI:
Loading...