Odluka o referendumu o Danu RS koju je izglasala Narodna skupština RS 15. jula, a Ustavni sud RS jučer (11. avgust) utvrdio da nije povrijeđen vitalni nacionalni interes Bošnjaka, objavom u Službenom glasniku stupit će na snagu, a za datum referenduma odabran je 25. septembar, piše novinska agencija Patria.

Održavanje referenduma koštat će građane/poreske obveznike u manjem bh. entitetu novih 3 miliona KM, koje će predsjednik RS i lider SNSD-a uzeti galantno iz budžeta Vlade. Pripreme za održavanje su u poodmakloj fazi, tvrde iz ove stranke.

Ukupan dug Republike Srpske na kraju 2015. godine iznosio je 5,3 milijardi. Do kraja godine dug će premašiti 6 milijardi KM.

To što svakodnevno zadužuje građane manjeg bh. entiteta, za Dodika nije bitno, kao ni novih tri miliona KM koje će skršiti na održavanje referenduma. Tri miliona gore dole, njemu ništa ne znače.

A to što je svakog građanina opteretio sa više od 3.000 KM duga, te što se svako jutro svako od njih probudi sa markom manje na računu potpuno je nebitno. Referendum, a potom izbori 2. oktobra i ostanak na vlasti su prioritet.

Kao i daljnji opasni politički koraci po državu BiH, koje će Dodik povlačiti ukoliko ga ne zaustavi OHR odnosno visoki predstavnik Valentin Inzko, korištenjem bonskih ovlasti.

KOMENTARI:
Loading...