Demokratska fronta sutra će održati sjednicu Predsjedništva stranke na kojoj će utvrditi imena ministara za sastav Vlade Federacije BIH – rekao je za Fenu Saša Mitrović, član Demokratske fronte i potpredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Istakao je da će nakon sjednice sutra Demokratska fronta saopštiti zvaničnu izjavu vezanu za formiranje vlasti.

Poslije današnjih dogovora, potvrdio je, da je DF-u u Vladi FBiH pripalo Ministarstvo energije, rudarstva i industrije, Ministarstvo okoliša i turizma, Ministarstvo trgovine Ministarstvo rada i socijalne politike kao i jedno zajedničko ministarstvo sa SDA – Ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Pored ovog ministarstva Stranka demokratske akcije će dobiti Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva , Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta , Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Ministarstvo obrazovanja i nauke.

Hrvatskoj demokratskoj zajednici će pripasti Ministarstvo prometa i veza, Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo prostornog uređenja, Ministarstvo pravde i Ministarstvo kulture i sporta.

Ministarstvo finansija imenovat će sva tri koaliciona partnera.

Čim stranke potvrde imena novih ministara u Federalnoj vladi, Mitrović je rekao, da može biti sazvana naredne sedmice sjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta.

KOMENTARI:
Loading...