Na sinoćnjoj sjednici Predsjedništva, Demokratska fronta je najoštrije osudila usvajanje Zakona o radu u Domu naroda Federacije BiH.

Krnja Vlada FBiH je uputila u proceduru prijedlog Zakona o radu iz čije pripreme su izbačeni predstavnici sindikata. Time je brutalno pogažen smisao Ekonomsko-socijalnog vijeća. Umjesto da nađu rješenje za dugove prema radnicima i doprinose koje su im dužni uplatiti, Vlada FBiH pokušava smanjiti ionako oskudna radnička prava, krijući se iza smokvinog lista reformske agende. Autokratsko i autistično ponašanje postaje pravilo ponašanja i jedini smisao rada vladajućih stranaka, koje od vlastitih građana bježe na zadnja vrata.

Demokratska fronta će u saradnji sa ostalim strankama učiniti sve da se ovakav zakon ne usvoji i u Predstavničkom domu FBiH.

Predsjedništvo DF-a je usvojilo i izvještaj o provedenim aktivnostima u pripremi Kongresa DF-a koji će se održati u septembru ove godine i pohvalilo rad i pružilo podršku svim zastupnicima i delegatima DF-a u kantonalnim i entitetskim skupštinama, kao i u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Herceegovine, kao i predstavnicima DF u izvršnoj vlasti.

KOMENTARI:
Loading...