Želim da BiH prizna Kosovo, i da prizna putne dokumente Kosova. Ja vjerujem da je to u interesu obje države. Mislim da je ovo pitanje koje u sebi nosi jednu humanitarnu dimenziju. Mislim da se to odnosi na temeljno ljudsko pravo, pravo na slobodno kretanje, ali i na ekonomski razvoj obje zemlje – rekao je Bujar Nishani, predsjednik Albanije, koji boravi u službenoj posjeti Sarajevu, piše agencija Patria.

–  Drago mi je da sam naišao na dobro razumijevanje od članova Predsjedništva BiH, da riješe ovo pitanje – dodao je.

Predsjednik Albanije Bujar Nishani boravi u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini. Svečani doček bio je u 10 sati ispred zgrade Predsjedništva BiH, nakon čega je Nishani razgovarao sa članovima Predsjedništva BiH.

– Kako se odlično razumijemo, siguran sam da postoji mogućnost privredne saradnje. Uz to vjerujem da naša kulturna povezanost imaju zajednička ishodišta kroz historiju. Vjerujem da kroz različite oblike saradnje trebamo obezbijediti bolju turističku saradnju – kazao je Čović.

U Sarajevu će danas biti održan i sastanak zvaničnih delegacija BiH i Albanije.

Također, u 17 sati Nishani organizuje prijem u hotelu Europa, na kojem će biti predstavljeno Udruženje bosanskohercegovačko-albansko prijateljstvo – Shoqata e miqsis boshnjakohercegovaso – shqiptare – piše NAP.

KOMENTARI:
Loading...