14.2 C
Bosanska Krupa
Četvrtak, 17 Juna, 2021

Praktični rad studenata komunikologije: Blog “Studenti o mladima”

25 novih priča studenata 3. godine Odsjeka Komunikologija/Žurnalistika Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu objavljeno je na blogu Studenti o mladima. Radovi su nastali u okviru predmeta Online novinarstvo i TV novinarstvo, čime je nastavljena višegodišnja tradicija rada na blogu na kojem studenti promoviraju svoje praktične novinarske vještine.

U okviru projekta Media Incubator, kojeg Fakultet političkih nauka UNSA realizuje u saradnji sa Goethe Institutom BiH, žiri u kojem su kolegice i kolege iz bosanskohercegovačkih medija i akademske zajednice, od objavljenih priča odabrat će one koje ulaze u uži izbor za nagrade za najbolje društveno odgovorne studentske priče. Nakon toga, žiri kojeg čine kolegice i kolege iz njemačkih medija, dodijelit će nagrade za 3 najbolje priče. Prva nagrada je putovanje u Njemačku i kurs njemačkog jezika u Goethe Institutu BiH.

U međuvremenu, studenti snimaju i video priče o svom iskustvu učenja o društveno odgovornom novinarstvu, koje će, osim za takmičenje, kasnije služiti i kao edukativni materijal na platformi e nastave. Iako je pandemija usporila i u mnogo čemu zaustavila brojne procese u društvu, praktičan rad sa studentima je, unatoč svemu, nastavljen.

Priče i biografije studenata možete pogledati na BLOGU

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci