Porezna uprava FBiH poziva sve radnike koji rade na crno da o tome obavijeste Poreznu upravu.

Porezna uprava će sve prijave ozbiljno i temeljito razmotriti i po njima postupiti u skladu sa zakonom, svojim nadležnostima i raspoloživim kapacitetima, te poduzeti sve mjere koje joj stoje na raspolaganju kako bi poslodavci izvršili prijavu radnika.

“Samo na taj način moći ćete ostvariti svoja zakonom zagarantovana prava: pravo na zdravstvenu zaštitu, pravo na penzijsko – invalidsko osiguranje i druga prava koja vam pripadaju po osnovu radnog odnosa. Učinite korak i pomozite sebi. Na taj način dajete mogućnost i drugima da vam pomognu. Porezna uprava je odlučna da vam pomogne! Da li ste vi odlučni da pomognete sebi?”, navodi se u saopštenju Porezne uprave FBiH.

“Poštovani radnici, posebno mladi, ovo je vaša domovina i u njoj trebate ostati i biti sretni, a nikako obespravljeni, poniženi i eksploatisani. Ne dozvolite da vaša prava i sreću umanjuju oni koji vas ne prijavljuju i ne plaćaju poreze i doprinose varajući tako i vas i državu, a istovremeno uvećavaju svoje bogatstvo. Porezi i doprinosi su i vaš novac”, stoji u saopćenju.

Kako su naveli, svaka prijava uživat će punu diskreciju.

Prijave možete dostaviti anonimno putem:

e-maila: sivaekonomija@fpu.gov.ba i primjedbe@fpu.gov.ba,
SMS poruke na broj mobitela 061 724 610
besplatnog poziva 080 020 333 i
pošte na adresu Husrefa Redžića 4, Sarajevo, uz naznaku „Nepravilnosti“.

KOMENTARI:
Loading...