Apsolutno mi je jasno da u BiH, Bošnjaci kao narod, muslimani, nisu teroristi i nisu narod sa terorističkim predznakom. Ali ono što je jasno da su gotovo svi teroristički napadi koji su se desili u posljednje vrijeme, teroristi su bili Bošnjaci – muslimani, ispričao je Milorad Dodik gostujući u Pressingu N1 televizije.

On je naglasio da je to jasno i da poštuje bošnjački narod, ali se ne slaže s njegovim političarima.

”To je jasno, pravim razliku, nemamo nijedne dileme. Ja vjerujem i poštujem bošnjački narod da je fer i korektan. Ne slažem se sa njihovim političarima, za koje ne mislim da vode dobru bosansku ili bošnjačku politiku, nego lošu, punu stereotipa i zabluda, koja neće dovesti do dugoročne stabilizacije samog bošnjačkog naroda. Ja se obračunavam sa njihovim političarima i politikama, a ne sa bošnjačkim narodom”, kazao je Dodik u razgovoru za N1.

Govorio je, potom, da ima prijatelje Bošnjake i da ”ne cijeni ljude po tom osnovu”.

”Ja imam dosta prijatelja Bošnjaka, danas sam bio s jednim od njih, pričali smo o zajedničkim događajima. Ja ne cijenim ljude po tom osnovu. Kao političar imam pravo da podržavam ili ne podržavam, cijenim ili ne cijenim, da ih obesmišljavam ili da ih podržavam. To je pravo političara i ja ću to raditi u budućnosti”, naglasio je on.

KOMENTARI:
Loading...