12.6 C
Bosanska Krupa
Petak, 26 Februara, 2021

Portal Žurnal.info još nije proradio, iz redakcije poručuju: I danas traju jaki hakerski udari

Žurnal.info zbog hakerskog napada još nije vraćen u funkciju, a redakcija ovog nezavisnog portala je objavila saopštenje da napadi nisu prestali ni danas.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

“Žurnal od jučer trpi ozbiljne DDoS napade koji ne prestaju ni danas. Naša tehnička služba pokušava ih zaustaviti i istovremeno radi na zaštiti od ponovljenih udara.

Za sada je ustanovljeno da se radi o dobro pripremljenoj akciji koja je organizirana iz Bosne i Hercegovine, neobično upornom hakerskom napadu velikog obima, kakav do sada nismo doživjeli. S obzirom da se radi o ozbiljnom krivičnom djelu obavijestili smo nadležne institucije koje vrše vlastite istrage.

Na društvenim mrežama i nekim portalima pojavile su se različite teze o počiniocima ovog napada, a neke od njih koriste se za privatne obračune i međustranačke sukobe. Obavještavamo javnost da Žurnal ne stoji iza ovih špekulacija i oštro se ograđujemo od njih. Kada budemo imali pouzdane i precizne informacije o počiniocima i naručiocima napada, o svim detaljima informisaćemo javnost putem naših službenih kanala.

Od jučer dobijamo brojne poruke i pozive. Prijateljske redakcije i čitaoci nude nam pomoć i podršku. Svima se od srca zahvaljujemo. Lijepo je znati da nismo sami.

Još jednom svima hvala na podršci i strpljenju”, navedeno je u saopštenju kojeg potpisuje redakcija portala.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

Povezani članci