Ubica Mirze Raščića (26) iz Sarajeva Izudin Tahirović slikao se na Facebook profilu sa oružjem nepuna tri mjeseca prije nego će ubiti Raščića, piše bh. novinska agencija Patria.

Čudi da policijske agencije u BiH ne prate Facebook profile kriminalaca i onih koji su “od ranije poznati policiji”, u momentu kada se hvala da imaju stručnjake koji redovito na društvenim mrežama prate govor mržnje kao i poticanje na odlazak na strana ratiša.

Iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) kao i iz Federalne uprave policije tvrde da svakodnevno na društvenim mrežama i internet stranicama prate poruke u kojima su sadržani govori mržnje, poticanje na terorizam, nacionalnu netrpeljivost.

 Zbog čega policijske agencije ne bi pratile i Facebook profile kriminalaca?!

Ubica Tahirović policiji je poznat od ranije. Hapsili su ga u decembru 2009. godine zajedno sa Sanjinom Handžićem u čijem je stanu pronađen kilogram marihuane 60 grama spida, 50 tableta ekstazija, oko 10.000 maraka, četiri mobitela i tri ručne radio stanice.

Kod Tahirovića je tada pronađeno pet paketića marihuane pripremljenih za uličnu prodaju i poluautomatska puška.

Tahirović se na Facebook profilu nastavio hvaliti sa oružjem i dalje, ali to nije ponukalo niti jednu policijsku agenciju u BiH da privede Tahirovića i da ga sankcioniše.

Tahirović je u četvrtak navečer oko 19:10 u prostorijama Udruženja navijača Fudbalskog kluba Željezničar na stadionu Grbavica pucao u Raščića, nakon čega je mladić preminuo.

KOMENTARI:
Loading...