Bosanskohercegovačku javnost još uvijek potresa priča iz Zenice, kada je u petak prijavljena navodna otmica djevojčice koja je krenula u školu.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona još uvijek traje istraga o svim navodima, a prvi put su o svemu odlučili govoriti i roditelji djevojčice koja je prijavila otmicu.

Otac Kemal i majka Nura D. govorili su za Dnevni avaz jučer, u trenutku kad su se vratili s još jednog ispitivanja u policiji. Tvrde da razmišljaju prestati ići na policijska ispitivanja, jer, njihove su riječi, “policija nastoji nagovoriti njihovu kćerku da prizna kako je sve izmislila, kako je to samo bila njena mašta jer nije htjela ići u školu”.

Uplakani roditelji djevojčice tvrde i da je djevojčica prvog dana ispitivana bez prisustva psihologa te da je zbog toga preživjela prave traume – navodno se i onesvijestila.

Majka tvrdi da je djevojčica prvo njih nazvala, da je vrištala na telefon i histerično govorila da ju je “kombi oteo”.

“Kada je izašla iz autobusa u Tetovu, krenula je prema školi. Tu su je uhvatile dvije nepoznate osobe, pokušala je zvati pomoć, ali su joj začepili usta i rekli da više nikad neće vidjeti svoje bližnje”, tvrdi Nura i kaže da su djevojčicu ubacili u kombi.

Otmičari su navodno, potom, zaustavili kombi s namjerom da otmu još jednu djevojčicu i da je u tom trenutku njihova kćerka pobjegla iz kombija i sakrila se iza jednog zidića. Roditelji tvrde da njihovo dijete nikada nije reklo da je oteta još jedna djevojčica, nego da je vidjela da su krenuli prema njoj.

Djevojčica se, vjerovatno, više neće vratiti u Osnovnu školu Hasan Kikić u Tetovu, već će ići negdje drugdje.

Šta kaže njena učiteljica?

Hasiba Skomorac, učiteljica djevojčice, ima samo riječi hvale za nju: “Nikada nije bila sklona izmišljanju, naprotiv. Odlična je učenica i družila se s takvom djecom. Znam da je kao dijete veoma osjetljiva i mislim da ju je sve ovo jako pogodilo. Pametno je i odgovorno dijete, znala je procijeniti situaciju šta je dobro, a šta ne, bila je dsicplinirana.”

KOMENTARI:
Loading...