27.5 C
Bosanska Krupa
Utorak, 22 Juna, 2021

Podignuta optužnica za nedozvoljeni promet akciznih proizvoda

Tužilac Tužilaštva BiH podigao je optužnicu za nedozvoljeni promet akciznih proizvoda protiv Stanka Ćuka, rođenog 1987. godine u Mostaru, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da je 19. oktobra 2020. godine, radi sticanja protivpravne imovinske koristi, namjeravao staviti u promet veliku količinu rezanog duhana u količini od 100 kilograma, bez plaćenih akciza i davanja predviđenih Zakonom o akcizama u BiH, te da ga je s ciljem dalje prodaje, upakovanog u manje PVC vreće pogodne za prodaju na ilegalnom tržištu duhana, vozio u prtljažniku automobila kojim je upravljao.

U počinjenju krivičnog djela optuženi je otkriven prilikom kontrole policijskih službenika MUP-a KS na magistralnom putu Mostar-Sarajevo, u mjestu Raštelica, opština Hadžići, nakon čega je duhan pronađen i oduzet.

Optuženi se tereti da je namjeravao prodavati proizvode koji nisu obilježeni kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom BiH, čime je počinio krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Autor: Fena

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci