24.4 C
Bosanska Krupa
Utorak, 15 Juna, 2021

Podignuta optužnica protiv Alana Durakovića iz Bohaća zbog krijumčarenja ljudi

Tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Alana Durakovića (1997.) iz Bihaća, ranije osuđivanog, državljanina BiH, koji se tereti za krivično djelo krijumčarenje ljudi.

Optuženi se tereti da je, radi sticanja nezakonite imovinske koristi, na području Bihaća stupio u kontakt sa ilegalnim migrantima, pa nakon toga za ugovoreni novčani iznos dogovorio transport krijumčarenih osoba, državljana Egipta i Sirije preko teritorije BiH iz pravca Bihaća.

U optužnici se navodi da je optuženi povezao ilegalne migrante, prvobitno grupu od pet krijumčarenih osoba, a nedugo nakon toga i grupu od sedam krijumčarenih osoba prema granici BiH, koje su prethodno na ilegalan način ušle u BiH i čija je krajnja destinacija bila odlazak na teritoriju zemalja EU.

U izvršenju krivičnog djela optuženi je otkriven i zasutavljen od policijskih službenika Granične policije BiH GP Izačić, u neposrednoj blizini granice, a u vozilu je zatečena druga grupa od sedam osoba, čije krijumčarenje je spriječeno.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci