-4.9 C
Bosanska Krupa
Subota, 16 Januara, 2021

Pet dana se krio u Ljubuškom, a policiji se javio kad su mu uzeli Audi Q7

Muškarac koji je 17. novembra pokušao zapaliti novoizgrađeni, još nedovršeni, objekt Općine Prozor/Rama, bacivši u večernjim satima zapaljivi koktel, punih pet dana od tog događaja krio se na području Ljubuškog.

Kako su danas izvijestili iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, riječ je o M.R. (46) iz Uzdola, s područja Prozor/Rame, koji, prema neslužbenim informacijama, živi na relaciji Ljubuški- Republika Hrvatska.

Policija je, naime, odmah nakon uviđaja pristupila prikupljanju informacija s ciljem pronalaska i identifikacije ovog krivičnog djela, koje je okarakterisano kao izazivanje opće opasnosti, a nakon pregleda snimaka videonadzora s brojnih objekata došli su do korisnih podataka.

Između ostalog uočeno je da je M.R. na jednoj benzinskoj pumpi u blizini kupio benzin, kao i da se automobilom Audi Q7, odmah nakon što je bacio zapaljivi koktel, zaputio u pravcu Ljubuškog, o čemu je obaviješten MUP Zapadnohercegovačkog kantona.


Pripadnici Policijske uprave Ljubuški su odmah po obavijesti kolega iz MUP-a HNK locirali automobil, koje je po naredbi Općinskog suda Ljubuški izuzeto i prevezeno u krug Policijske stanice Prozor/Rama.

Tek , nakon toga, M.R. se sam javio prozorskoj policiji, koji su ga lišili slobode, a nakon kriminalističke obrade i njegovog priznanja da je izvršio krivično djelo za koje se sumnjiči, protiv njega je prema Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona  upućen izvještaj.

Iz MUP-a HNK nisu željeli otkriti motiv zbog kojeg je M.R. počinio ovo krivično djelo, samo su naveli da događaj nema političku pozadinu, kako se to u prvi mah iznosilo.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

Povezani članci