Zastupnik u hrvatskom Saboru Ivan Pernar boravio je danas u Bosni i Hercegovini. Proteklih dana zbog televizijskih nastupa on je bio u centru pažnje javnosti u regiji, a danas je ponovo uspio ”oduševiti” ovdašnju internet publiku.

On je, naime, prilikom putovanja kroz Bosnu i Hercegovinu poželio odsjesti u Banjaluci, ali mu je to bilo onemogućeno iz protokolarnih razloga. Njegov službeni vozač, naime, nije imao putni nalog da skrene s ranije utvrđene linije kretanja.

Stoga je Pernar putem svog zvaničnog Facebook naloga odlučio zamoliti Banjalučane za pomoć. Tražio je prenočište, a potom i prevoz.

”Nakon što sam pitao na stranici može li me netko primiti u svoj dom večeras u Banja Luci, javilo se četvero Srba koji su rekli da su njihova vrata otvorena. Međutim, kako me vozi službeni vozač Sabora u smjeru Zagreba, on me ne smije voziti do Banja Luke jer nema putni nalog za to. Tako smo dogovorili da me ostavi u Gradišci na graničnom prijelazu, a za dalje se sam snalazim. E sad, kako se snaći, odnosno kako riješiti prijevoz od Gradiške do Banja Luke? U trenutku kada sam o tome razmišljao nazvala me jedna žena (Hrvatica) koja me upitala sjećam li se kada je bila njena deložacija iz barake u Zagrebačkoj cesti (u Zagrebu), rekao sam da znam, uglavnom rekla je da je ona upravo na putu za Banja Luku i da će kroz 20 minuta s autom biti u Gradišci. Ponudila je smještaj u svome domu, rekao sam da je prijevoz dovoljan”, napisao je Pernar na Facebooku.

Podsjećamo, on je prošle sedmice odlučio napustiti emisiju HRT-a jer mu voditelj, kako je tom prilikom naglasio, nije dozvolio da odgovori na postavljeno pitanje.

KOMENTARI:
Loading...