16.7 C
Bosanska Krupa
Subota | 13. Augusta 2022.

Pernar: Hrvati iz BiH sada znaju kako je nama u Hrvatskoj kad na izbore dođu autobusi iz Hercegovine

“Danas je čak i Plenković izrazio svoju gorčinu zbog toga jer su mnogi Bošnjaci glasali za Željka Komšića kao hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Međutim, imam jedno pitanje za njega, zar upravo HDZ ne radi izborne manipulacije na način da mnogi Hrvati iz BiH imaju lažno prijavljene adrese u Hrvatskoj, pa onda dolaze ovdje glasati i na taj način čine prevagu u korist HDZ-a? Zar nije sramota da u mnogim mjestima živi manje ljudi nego što ima birača, pa nam onda dođu kad su lokalni izbori i glasuju za HDZ”, upitao je Pernar.Istakao je da je zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić na pitanje o organiziranju autobusa kojima su birači iz Hercegovine dolazili u Hrvatsku na glasanje, rekao je kako svi Hrvati imaju pravo glasa.

“Zapazite, on kaže – nemate se što buniti, to je legalno. A je li to moralno? Je li pošteno da oni koji tu ne žive odlučuju o tome ko će bit gradonačelnik u nekom mjestu? Naravno da nije, ponajviše prema ljudima koji žive u tim mjestima, a koji zapravo ne mogu birati ko će ih predstavljati zbog HDZ-ove ‘autobus demokracije’. Ako se postavi pitanje je li moralno da Bošnjaci biraju hrvatskog člana Predsjedništva, odgovor je naravno da ne, ali je legalno. Međutim, da bi neko imao moralno pravo prozvati nekoga za nepoštenje i izbornu manipulaciju, prvo bi on sam morao biti pošten”, napisao je Pernar na Facebooku.

Poručio je da će Bošnjake koje ga prate na društvenim mrežama svakve izbore pozvati da preglasaju kandidata HDZ-a.

“To ću činiti sve dok se Hrvati iz BiH na prevarantske načine (autobus demokracijom) budu miješali u izborne procese u Hrvatskoj. Neću im dozvoliti da rade budale od nas i preglasavaju nas na svakim izborima. Želim im se ovom prilikom obratiti najozbiljnijim tonom, ne budite naivni, ne činite drugima ono što ne bi htjeli da drugi čine vama. Nemojte preglasavati nas u Hrvatskoj, a onda liti suze zato jer vas neko preglasava u BiH.Odbacite put kriminala i put mržnje, odbacite politiku HDZ-a pa vas Bošnjaci neće nadglasavati. Ovom prilikom se zahvaljujem svim Bošnjacima koji su preglasali HDZ i Dragana Čovića, drago mi je da su BiH Hrvati konačno shvatili kako se osjećamo mi u Hrvatskoj kad nam na dan izbora dođu autobusi iz Hercegovine”, poručio je Pernar.

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci