Premda se pored imena bosanskohercegovačkih parlamentarki i parlamentaraca na zvaničnim internet stranicama mogu pronaći informacije o e-mail adresama, većina ih uopće ne provjerava svoje virtuelno sanduče, pokazali su rezultati našeg jednostavnog istraživanja.

O čemu se radi? Na sve adrese ukupno 42 zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, poslali smo kratke upite: da li i u kojoj mjeri koristite Vašu zvaničnu e-mail adresu, pitali smo.

Nešto više od 24 sata poslije, dobili smo tek rijetke odgovore. Internetske blagodati očito su zaobišle institucije. Ko nam je odgovorio?

To su: Nikola Lovrinović, Jasmin Emrić, Lazar Prodanović, Asim Sarajlić, Damir Bećirović, Šemsudin Mehmedović, Mensura Beganović, Senad Šepić, Saša Magazinović, Dušanka Majkić, Maja Gasal-Vražalica – ukupno 11.

Prvi odgovor stigao nam je od zastupnice Maje Gasal-Vražalica. Kako je napisala, na poruke odgovara u roku od sat vremena.

”Pored privatne mail adrese koristim i službenu u podjednakoj mjeri. Dakle, u trenutku dobivanja maila na službenu adresu bivam obaviještena o pristiglom mailu i trudim se pošiljatelju u roku od sat vremena odgovoriti. Budući da je službena mail adresa javna i jedno od sredstava komuniciranja sa građanima, smatram da je naša obaveza korištenje službenog maila, ali ne samo u smislu da pročitamo pristiglu postu, već i da odgovorimo na nju”, pojasnila je Gasal-Vražalica.

Brzo je reagirala i Dušanka Majkić.

Zvaničnu e-mail adresu koristim i redovno pregledam, iako to nije moja jedina mail adresa”, kazala je Majkić za N1 dok je zastupnik Šemsudin Mehmedović naglasio da je službena adresa samo jedna od onih koje koristi.

”Ovo je jedna od mail adresa koju koristim i trudim se da budem ažuran na dnevnom nivou”, napisao je Mehmedović u odgovoru na upit N1.

Preostali 31 zastupnik nije nam odgovorio na upit iako su na raspolaganju imali više od 24 sata. Kao da nije važno šta misle oni koji su ih izabrali, kakvi ih problemi muče, šta ih interesuje…

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.

parlament e-mail
KOMENTARI:
Loading...