Senada Šahović iz Tuzle doživjela je jutros pravi šok kada je vidjela da je u Dnevnom avazu objavljena njena lažna izjava kojom se izražava podrška Fahrudinu Radončiću. Naime, Dnevni avaz je danas objavio anketu građana o hapšenju Fahrudina Radončića.

Novinarka Dnevnog avaza je anketirala Senadu Šahović sa pitanjem šta misli o hapšenju Fahrudina Radončića i upadu policije u redakciju Avaza?. Senada Šahović je pristala na anketu i dala sljedeći odgovor. “Ukoliko Tužilaštvo vodi istragu o nekoj osobi, onda je logičan slijed da dođe do hapšenja. Vjerujem u naše institucije i nadam se da će gospodin Radončić imati isti tretman kao i svi ostali građani naše zemlje. Upad u bilo koje prostorije medija ne podržavam”.

Umjesto ovog odgovora Avaz je podmetnuo Senadi Šahović sljedeću izjavu.”Kada je u pitanju hapšebje Fahrudina Radončića mislim da je jedna struja SDA umiješana u to, koja hoće da razori ovu koaliciju. Što se tiče upada u prostorije Dnevnog avaza to osuđujem jer se nigdje u svijetu nije desilo to da se u novinarske prostorije upada sa dugim cijevima”.

Zbog ovakvog ponašanja Dnevnog avaza, Senada Šahović je doživjela brojne neugodnosti. Ona razmišlja da tuži Dnevni avaz, prenosi Saff.ba

Komentari: