24.4 C
Bosanska Krupa
Utorak, 15 Juna, 2021

Oružane snage BiH dobile još jednog oficira sa Kraljevske vazduhoplovne Vojne akademije

Svečanom paradom na Kraljevskoj vazduhoplovnoj Vojnoj akademiji u Cranwellu 6. maja 2021. godine obilježen je završetak “Modular Initial Officer Training Course No3”.

Tim povodom, na svečanoj paradi je promoviran i kadet Emir Ramić koji je uspješno završio navedeno školovanje, čime su Oružane snage Bosne i Hercegovine dobile još jednog oficira koji će ubrzo biti u poziciji da stečena znanja i iskustva prenosi u svojoj jedinici u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Svečanosti su prisustvovali ambasador Bosne i Hercegovine u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske Vanja Filipović, kao i vojni ataše BiH u UK brigadir Nedžad Sadiković.

Imenovani su u sklopu svečanosti obavili razgovor sa zamjenikom komandanta Zračnih snaga generalmajorom Richardom Maddisonom. To je bila prilika da zahvale Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske na ukazanoj mogućnosti koja se pruža našim kadetima za školovanje na ovoj prestižnoj vojno-školskoj ustanovi, izražavajući uvjerenje da će se ova praksa nastaviti, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci