5.8 C
Bosanska Krupa
Petak, 5 Marta, 2021

Oprez zbog poledice i magle na putevima u BiH

Izrazito niske temperature ovoga jutra doprinose formiranju poledice, zbog čega pozivamo na pojačan oprez, upozorili su jutros iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

“Posebno izdvajamo dionice u planinskim predjelima, kao i mostove, vijadukte i prilaze tunelima. Na smanjenu vidljivost zbog magle upozoravamo na dionicama Doboj-Tuzla-Bijeljina i Glamoč-Mrkonjić Grad. Pažnju skrećemo i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno”, istaknuto je u saopćenju.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Blažuj-Kiseljak i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

Povezani članci