Lideri opozicije u Republici Srpskoj ne pristaju na ponudu Milorada Dodika, da odustanu od sutrašnjih protesta, kada se na ulicama Banja Luke očekuje hiljade nezadovoljnih građana, piše NAP.

Hiljade građana sutra će izaći na ulice Banja Luke, na mirne proteste, kako bi Dodikovoj vlasti poručili da moraju otići, zbog umiješanosti u korupciju i zbog ekonomske situacije u Republici Srpskoj, koja je katastrofalna, naročito zadnjih nekoliko godina.

Lider SDS-a Mladen Bosić rekao je kako su se pojavile razne organizacije, koje su pod kontrolom Dodika, a koje sada traže da se ne održe protesti „kako ne bi došlo do tobožnjeg sukoba srpskog narod“.
Bosić je rekao da je i poruka Irineja da se otkažu  protesi zapravo želja Milorada Dodika.

Patrijarh srpski Irinej pozvao je političare u Republici Srpskoj da odustanu od masovnih okupljanja najavljeni za subotu u Banja Luci.

– Građani imaju pravo na mirno izražavanje nezadovoljstva. U Banja Luci će sutra govoriti obespravljeni građani. Ne odustajemo od protesta – poručili su iz opozicije.

Bosić je rekao da vlasti u RS posljednjih sedmica zloupotrebljavaju javne institucije. Direktori škola, ali i vladinih institucija dobili su instrukcije da uposlenike moraju poslati na vladin kontra miting, koji se održava isti dan kao i protesti upozicije. U centru Banja Luke.

– Očekujemo da građani ne podlegnu pritiscima i sijanju straha iz Vlade i da izađu i iskažu svoje nezadovoljstvo u RS-u. Mi očekujemo od policije RS da obezbijedi red i mir u Banja Luci za vrijeme održavanja protesta – rekao je Bosić.
Kako bi izbjegli eventualne sukobe, opozija je promijenila pravac kretanja demonstranata. Opozicija želi da njihove pristalice izbjegnu građane koji će podršku dati Miloradu Dodiku. Još uvijek nije objavljena nova ruta kuda će se kretati građani koji žele smjenu Dodika.

– Mi garantujemo da sa naše strane neće biti problema. Građani nema čega da se boje – poručio je Bosić.

Opozicija je poručila da će za eventualne incidente sutra u Banja Luci odgovarati isključivo vlast Milorada Dodik, piše NAP.

KOMENTARI:
Loading...