Na trećoj redovnoj sjednici Predsjedništva Stranke demokratske aktivnosti Bosne i Hercegovine, između ostalog, je razmatrana aktuelna situacija u našoj zemlji kao i politički procesi koji se trenutno odvijaju.

Istaknuto je da A SDA, kao politička opcija opredijeljena za aktivno učešće u svim procesima koji mogu maknuti stvari sa mrtve tačke i pokrenuti procese napretka u BiH, ne može biti pasivni promatrač. Svojim ulaskom u pregovore sa vladajućim političkim snagama A SDA prihvata svoju ulogu upravo u skladu sa svojim kapacitetima i spremna je dati svoj doprinos na putu oporavka. Ti procesi, kako je kazano, još uvijek se odvijaju presporo i A SDA nije zadovoljna njihovom dinamikom jer svaki gubitak vremena sa sobom nosi i posljedice, ali je izražena nada će se u narednom periodu dogovoreni zaključci pravovremeno implementirati i time biti omogućeni uvjeti za aktivan rad.
Na sjednici je zauzet i stav da A SDA podržava održavanje lokalnih izbora u 2016.godini kao dobar ispit stvarnog stanja na terenu i temelj za kasnije uvođenje promjena izborne procese.

Uz ostale, tekuće teme, razmatrano je i obilježavanje osme godišnjice postojanja i rada Stranke demokratske aktivnosti. Kako je odlučeno, ova će godišnjica biti prigodno obilježena uz nekoliko sadržaja čiji cilj je prezentacija javnosti dosadašnjeg rada, ali i susret lidera i članova A SDA s područja cijele BiH.

KOMENTARI:
Loading...