Jutros su se ispred tržnog centra Škafa u Rakovici, koji je u sinoćnjem požaru u potpunosti izgorio, okupili radnici koji su sa nevjericom posmatrali ono što je ostalo od njihovoog radnog mjesta.

U Škafinom tržnom centru u Rakovici bilo je zaposleno oko 45 ljudi.

– Eto, srce hoće da mi pukne. Preko noći izgubih posao, i ja i sve moje kolege. U ovom objektu radim već tri godine i hranim dvoje djece. Svi mi koji radimo ovdje imamo po dvoje, troje djece, pa zamislite kako nam je sada. Kažu da je Škafa imala lošeg poslodavca i da su male plate, ali mi smo bili zadovoljni tu i radili smo. Nikada nam nije kasnila plata. Šta sada da radimo, sve je nestalo. Nadam se da će država imati malo obzira na ovo, jer oko 40 porodica ide na biro, kaže jedan od radnika tržnog centra Škafa za Source.ba.

No, iz rukovodstva Škafe još nema zvaničnih informacija .

U toku dana očekujemo izvještaj inspektora za zaštitu od požara, nakon čega bi trebalo biti poznato šta je uzrokovalo požar u tržnom centru.

Vatrogasci su požar u kojem je sinoć tržni centar Škafa u Rakovici u potpunosti izgorio gasili do ranih jutarnjih sati i još su na terenu.

KOMENTARI:
Loading...