Informacije da Tužilaštvo BiH protiv njega vodi istragu zbog kriminala i korupcije državni zastupnik SNSD-a Nikola Špirić negira i naziva histeričnim lažima Saveza za promjene, prenosi novinska agencija Patria.

-Pozovite Tužilaštvo i pitajte ih ako meni ne vjerujete, kaže Špirić a na pitanje zbog čega ga u izjavi datoj Tužilaštvu BiH proziva bivši direktor Uprave za indirektno oporezivanje Kemal Čaušević Špirić odgovara:

-Odkud znam zašto me proziva.

Aleksandra Pandurević, zastupnica SDS-a smatra da je vrlo interesantno što se Špirić raspitivao kod Tužilaštva da li se protiv njega provodi istraga ali ga podsjeća da se istrage obično vode a da vi to i ne znate.

-Tužilaštvu BiH postavljam pitanje šta je sa predmetom “Audi”? To je predmet koji već pet godina stoju u tužilaštvu i u kojem je Špirić osumnjičen jer je njegov službeni automobil za dan poskupio za 80 hiljada maraka, tvrdi Pandurević.

Pandurević dodaje da će kao predsjedavajuća Komisije za praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije insistirati da svi političari, bez obzira na stranačku pripadnost, dokažu porijeklo imovine, javila ne BNTV.

-Kako su stekli nekretnine vrijedne više miliona maraka i to od plate? Iako su naše plate visoke od njih se ne može kupiti tako vrijedna imovina, kaže Pandurević a Nikola Špirić odgovara da je on spreman prvi da prođe provjere svih državnih institucija.

-Nisam ja, koji radim 31 godinu, čuvar tuđe imovine. Sva imovina je moja, a ako nađu nešto što nisam zaradio neka mi država oduzme, kaže Špirić.

Aleksandra Pandurević na ove tvrdnje Špirića odgovara da joj je drago što je tako samouvjeren te da se nada da će podržati Zakon o ispitivanju porijekla imovine koji je predložio SDS.

Na kraju verbalog obračuna Nikola Špirić je izjavio:

-Žao mi je što moram ovo reći, ali postoje pojedinci u SDS-u kojima bi dobro došao sastanak sa prvim predsjednikom njihove partije. Ne radi stranačkih konsulatacija nego radi dijagnoze.

Na Špirićevu uvredu Alksandra Pandurević odgovara da će većina rukovodstva SNSD-a ubrzo konsulatacije, stranačke ali i svake druge, obavljati u zatvoru.

KOMENTARI:
Loading...