15.7 C
Bosanska Krupa
Srijeda, 24 Februara, 2021

Nužan dodatni oprez zbog guste magle na putevima u BiH

Gusta magla na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove i jezera u Bosni i Hercegovini, smanjuje vidljivost i otežava saobraćanje. Izdvajaju se putevi uz rijeke Bosnu, Vrbas, Lašvu i Spreču, te šire područje Livna i pojedine dijelove Sarajeva, javlja Anadolu Agency (AA).

Saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) upozorili su i na povećanu opasnost od odrona. Savjetovali su oprezniju vožnju uz napomenu vozačima da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se i putevi Klašnice-Laktaši, Stupari-Živinice, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

Povezani članci