17.1 C
Bosanska Krupa
Nedjelja | 26. Juna 2022.

NS, SDP i NiP: BiH će izvjesnom pobjedom našeg kandidata dobiti novi zamah

- Oglas-

Pregovori o zajedničkom kandidatu za člana Predsjedništva BiH u ime ujedinjenog opozicionog bloka su privedeni kraju. Osigurana je široka podrška bloka opozicionih stranaka koja trasira put pobjedi našeg kandidata, saopštile su danas stranke Trojke.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

“Po prvi put, građanke i građani će imati priliku da izaberu člana državnog Predsjedništva koji okuplja nikad snažniji i raznovrsniji blok stranaka, ujedinjenih u želji da građanima i građankama Bosne i Hercegovine donesu promjene, stabilnost, nadu i napredak.

Bosna i Hercegovina će kandidaturom i izvjesnom pobjedom kandidata ujedinjene opozicije dobiti novi zamah i novu, svježu perspektivu. Podrška zajedničkom kandidatu zasniva se na transparentnoj saradnji, jasnoj viziji i uvažavanju glasa građana i građanki. Do kraja sedmice odluke će se formalizirati na sjednicama organa političkih partija i stranaka.

Zajednički kandidat obratit će se javnosti u subotu na pres konferenciji u zgradi Parlamenta BiH sa početkom u 14 sati. Tom prilikom obratit će se i predsjednici političkih subjekata koji podržavaju zajedničkog kandidata”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci