15.1 C
Bosanska Krupa
Četvrtak, 17 Juna, 2021

Nović: Ima niz odredaba Izbornog zakona gdje nema potrebe mijenjati Ustav

Zamjenik predsjedavajuće Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH Sredoje Nović (SNSD) izjavio je danas u Sarajevu kako misli da treba krenuti od jednostavnijeg ka složenijem, dodajući da ima niz odredaba Izbornog zakona, zakonodavstva, gdje nema potrebe mijenjati Ustav.

– Ako uđemo u odredbe izbornog zakonodavstva koje regulišu i nešto što treba ulaziti u ustavne odredbe, kamo sreće da mi dođemo u saglasnost oko toga i da kažemo onda Parlamentu ‘ovo je dobro rješenje, samo treba još promijeniti ovu ili onu odredbu Ustava’ – kazao je Nović.

Dodao je kako treba krenuti s optimizmom, da se svi trebaju “naoružati strpljenjem, korektnošću, jednim mirnim razgovorom o svim pitanjima koja se tiču izbornog zakonodavstva”.

– Ako ne mognemo dobiti novi izborni zakon prije izbora onda je to katastrofa. Mislim da možemo i nemam nikakve iluzije da, ukoliko bude dobre političke želje, atmosfere u samoj interresornoj radnoj grupi, da izborni zakon možemo dobiti već tokom ili krajem ljeta – smatra Nović.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci