U povodu 8. marta, Međunarodnog dana žena te uz pomoć svojih prijatelja iz Sindikata trgovine Norveške, Sindikat radnika trgovine Bosne i Hercegovine (STBiH) pokreće kampanju čiji je prvenstveni cilj promovirati hrabrost i solidarnost kao dvije osnovne temeljne vrijednosti u Sindikatu, ali i odati zasluženo priznanje svim ženama zaposlenim u sektoru trgovine i usluga u BiH koje su svakodnevno izložene ekstremno teškim uslovima rada i kršenju prava.

Kampanja “Biramo STBiH heroinu” će trajati od 7. do 25. marta.

Period nominacija traje od 7. do 14. marta i to putem Facebook stranice, Facebook grupe STBiH, e-maila i web stranice STBiH, kao i lično regionalnim odborima STBiH. Period selekcije će trajati do 21. marta i to isključivo putem Facebook grupe STBiH. Sve pristigle nominacije će biti objavljene javno, a izbor heroina će imati svi članovi STBiH Facebook grupe putem lajkova i komentara.

Pravo da budu nominovane imaju sve članice STBiH . Pravo nominiranja imaju svi članovi STBiH, povjerenici, kao i regionalni povjerenici na način da u pismenoj formi dostave lične podatke nominirane kolegice uz detaljno obrazloženje.

Rezultati ove kampanje bit će objavljeni u petak, 25. marta 2016. godine, a STBiH će svoju grupu heroina predstaviti javnosti 29.03.2016.

“Svjesni da je strah jedan od najvećih hendikepa u borbi za radnička prava u BIH kao i da je svakodnevno sve manje solidarnosti i suosjećanja a sve više borbe za lične interese, STBiH ovom kampanjom želi odati doprinos ženama koje su svoj interes žrtvovale u borbi za opšte dobro i zajednička prava. Ovim putem pozivamo sve radnike iz sektora trgovine i usluga BiH da nominuju svoje kolegice za STBiH heroine i na taj način im se zahvale na hrabrosti i solidarnosti. Ova kampanja je i naš način da pokažemo da cijenimo jedni druge”, navode organizatori.

KOMENTARI:
Loading...