Referendum u Republici Srpskoj je u rukama RS i njenih građana i Srbija se u to neće miješati, izjavio je danas predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, ali je poručio RS-u da treba voditi računa i o širem kontekstu, javlja Tanjug.

Nikolić je u izjavi novinarima istaknuo da RS sama vodi svoju politiku, da na to ima pravo, ali da treba uzeti u obzir širi kontekst, odnosno raspoloženje država koje odlučuju o našoj sudbini, u mjeri u kojoj neće izgubiti “svoju samostalnost”.

“Sve je u rukama Republike Srpske. Uvijek treba voditi računa o tome što misle oni koji su moćni, ali nikad ne treba izgubiti samostalnost”, rekao je Nikolić i dodao da bi bilo kakvo miješanje “predstavljalo kršenje suvereniteta i integriteta Republike Srpske”.

On je poručio da će Srbija poštovati svaku odluku koju donesu građani neposrednim izjašnjavanjem i da će se uvijek truditi da za tu odluku dobije široku međunarodnu potporu.
Komentirajući najavljeni referendum, Nikolić je rekao da je referendum demokratsko pravo svakog naroda.

“Rezultati referenduma nekad ne budu po volji široj zajednici, a nekada ispadne da oni koji su ga organizirali nisu bili u pravu. Ima referenduma koji su donijeli dobro građanima, dok smatram da referendum u Velikoj Britaniji nije donio dobro ni Britaniji ni Evropi”, rekao je Nikolić.

KOMENTARI:
Loading...