Naime, prema pisanju bijeljinskih medija, građani su nešto iza 20 sati obavijestili lokalnu Hitna pomoć da se jedna žena porodila u liftu, u ulici Filipa Višnjića.

Kako je za portal InfoBijeljina kazao Milorad Simić dežurni doktor Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Bijeljina, ekipa ljekara odmah je krenula na mjesto dešavanja po prijemu poziva, a u pomenutoj ulici zatekli su porodilju u završnoj fazi porođaja, nakon čega su majka i beba transportirane do urgentnog centra Bijeljina.

Doktor je također istaknuo da je sinoćnji događaj bio prvi takav u njegovom dosadašnjem radu u službi Hitne pomoći Bijeljina.
Ispred Hitne pomoći sinoć je bio i ponosni otac, koji nije krio zadovoljstvo i zahvalnost prema timu ljekara i tehničara.

“Kad mi je rekla žena da je krenuo porođaj i da je izašlo dijete, pogledao sam i nisam mogao vjerovati, dječije noge se vide.Izgubio sam se, nisam znao šta da radim, telefon mi ispao iz ruke, ali smo se nekako snašli, svastika je pozvala hitnu”, kazao je otac Dejan Milovanović, koji je dobio sina.

KOMENTARI:
Loading...