35.7 C
Bosanska Krupa
Srijeda, 23 Juna, 2021

Nesreća na M-17, saobraćaj obustavljen, ogromne kolone na granicama s Hrvatskom

Na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone vozila na izlazu iz BiH.

Na ostalim graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Žepče- Maglaj (M-17), kod mjesta Goliješnica.

U toku je policijski uviđaj.

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija (Simin Han-Caparde) saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23-04.30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Radovi u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica su u završnoj fazi, tako da kroz tunel saobraćaju sve kategorije vozila, naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se putevi: Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Kaonik-Busovača (na ulazu u Busovaču), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Vozačima se savjetuje da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci