Ministar Jerko Ivanković Lijanović, fizički je napadnut danas oko 11:30 sati, ispred restorana Borak u Širokom Brijegu, saopćeno je iz OKC MUP-a koji su primili prijavu o vom činu.

Prema navodima iz prijave, koju smo primili iz FUP-a, nepoznati muškarac udario je Ivankovića Lijanovića pištoljem u glavu, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru.

– Odmah nakon što smo prijavu o navodima iz prijave izvijestili smo dežurnog županijskog tužitelja, a policijski službenici poduzeli su potrebne mjere i radnje u cilju identificiranja i uhićenja napadača, saopćeno je iz OKC MUP-a.

Prva pomoć Ivankoviću Lijanoviću je pružena u Domu zdravlja Široki Brijeg nakon čega je isti pozvan u PU Široki Brijeg, gdje daje iskaz u svojstvu oštećenoga.

Oko 13 h policijski službenici pronašli su i lišili slobode R. C. (43) iz Širokog Brijega, kojeg se dovodi u vezu s izvršenjem opisanog krivičnog djela, i u toku je kriminalistička obrada nad tim.

– Ovim putem se zahvaljujem MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona, kao i FUP-u na brzoj intervenciji. Ja sam dobro i nadam se da ovaj napad na mene nema političku pozadinu- rekao je Jerko Ivanković Lijanović.

KOMENTARI:
Loading...