35.7 C
Bosanska Krupa
Srijeda, 23 Juna, 2021

Nastavlja se vakcinacija u Zetri, na raspolaganju 5.000 doza vakcina

U dvorani “Juan Antonio Samaranch – Zetra” sve je spremno da se sutra u 8 sati, po nalogu ministra zdravstva Kantona Sarajevo (KS) Harisa Vranića, nastavi proces vakcinacije građana ovog kantona, javlja Anadolu Agency (AA).

“Osigurano je dodatnih 5.000 doza vakcina, a Zavod zdravstvenog osiguranja KS-a će uputiti pozive građanima za vakcinaciju i to: starijim od 75 godina, hemodijaliziranim i transplantiranim pacijentima, a zatim i odraslim pacijentima sa Down sindromom, hroničnim pacijentima i osobama koje boluju od rijetkih bolesti”, saopšteno je iz KS-a.

U prvom krugu vakcinacije u Kantonu Sarajevo je imao na raspolaganju 12.800 doza vakcina.

“U Zetri je vakcinisano dnevno između 1.500 i 1.700 osoba, pri čemu su građani bili izuzetno zadovoljni organizacijom”, navodi se u saopštenju.

Kako je najavljeno sutra će biti potpisan i sporazum između Zavoda zdravstvenog osiguranja KS-a, Doma zdravlja KS-a i Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine za primjenu vakcina doniranih od Republike Turske, a temeljem kojeg će Kanton Sarajevo provoditi imunizaciju uposlenih u ovom ministarstvu, te sigurnosnim agencijama BiH.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci