24.4 C
Bosanska Krupa
Utorak, 15 Juna, 2021

Naša stranka zahtijeva da Jazz Fest dobije podršku Ministarstva kulture KS

Nakon što je direktor Jazz Festa Edin Zubčević obznanio informaciju da je otkazana ova manifestacija koja se u Sarajevu održava dugi niz godina, oglasila se Naša stranka, čije saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Jazz Fest jedan je od najvećih kulturnih događaja u Bosni i Hercegovini, koji svake godine privlači najveća svjetska imena jazza u Sarajevo te domaćim umjetnicima otvara vrata međunarodne scene. Svako Ministarstvo kulture u BiH moralo bi biti upoznato s ovom činjenicom. I više nego što Jazz Festivalu treba podrška kantonalnog ministarstva, ministarstvu i Kantonu Sarajevo treba Jazz Fest jer stavlja Sarajevo i BiH na kulturnu mapu Evrope i svijeta.

Zahtijevamo da se osiguraju sredstva kako održavanje jednog od najvećih festivala u KS ne bi bilo upitno. Također, zahtijevamo da se promijeni sistem finansiranja tako da se formira Fondacija za kulturu u kojoj će o projektima kulture od državnog značaja odlučivati stručni ljudi iz oblasti kulture. Festivali u BiH se ne smiju dešavati uprkos ministarstvima kulture već uz njihovu podršku”, objavili su iz Naše stranke.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci