20.3 C
Bosanska Krupa
Subota, 19 Juna, 2021

Naša stranka: Selimu Bešlagiću želimo da u miru i zdravlju dočeka Tuzlu i BiH za kakvu se cijelog života borio

Odluka Selima Bešlagića o odustajanju od pozicije zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona izraz je njegovog već poznatog stava da političke pozicije treba prepustiti mlađima te da mu nakon višedecenijskog političkog angažmana treba mir i odmor, saopštili su iz Naše stranke, a njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

“U Našoj stranci smatramo da gospodin Bešlagić ima i snagu i volju i znanje da za svoju Tuzlu i cijelu Bosnu i Hercegovinu još mnogo toga dobrog učini i kroz politiku, ali ga, također, u potpunosti razumijemo i ni na koji način nemamo namjeru osporavati njegovu odluku. Ne sumnjamo da će on na druge načine pomoći gdje god bude mogao. On ostaje član Naše stranke i iskreno će nas radovati svaki njegov savjet i pomoć jer govore neprocjenjivo bogatim političkim i životnim iskustvom.

U najsvjetlijoj uspomeni zadržavamo sve što je učinio za Tuzlu i Bosnu i Hercegovinu, pogotovo u periodu agresije od 1992 do 1995. Njegovim političkim radom bili smo inspirisani i dok nije bio član Naše stranke, pogotovo njegovom ulogom u spašavanju Tuzle u ratu te njenog multietničkog bića. Zahvalni smo mu posebno za jačanje Naše stranke u Tuzlanskom kantonu gdje smo bez sumnje jednim velikim dijelom zahvaljujući njemu postali nezaobilazan politički faktor kad je u pitanju odlučivanje o budućnosti tog kraja.

Na njegovo mjesto u Skupštini TK doći će Amra Nadarević-Vodenčarević, ugledna doktorica, oftalmolog, dugogodišnja članica Naše stranke za koju ne sumnjamo da će biti dostojna zamjena za veličinu kakva je Selim Bešlagić te da će građani Tuzlanskog kantona u njoj imati svoj glas jednako kao što je to u Skupštini bio i njen prethodnik.

Gospodinu Bešlagiću želimo da u miru i zdravlju dočeka Tuzlu i Bosnu i Hercegovinu za kakvu se cijelog života borio”, saopćeno je iz Kantonalnog odbora Naše stranke u Tuzli.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci