-1.3 C
Bosanska Krupa
Nedjelja, 7 Marta, 2021

Naredba o uklanjanju “Davidovog srca” došla je direktno od MUP-a RS-a

Predstavnici neformalne grupe građana “Pravde za Davida” obratili su se medijima kod “Davidovog srca”. Jedan od zahtjeva, koji su ranije uputili novoj banjalučkoj Gradskoj upravi, bio je da im se dostave službeni podaci o tome ko je naređivao uklanjanje obilježja nazvanog “Davidovo srce”, a koje je bilo postavljeno na ušću Crkvene u Vrbas, mjestu gdje je pronađeno beživotno tijelo ubijenog mladića Davida Dragičevića.

Danas su objavili da su dobili informaciju da je uklanjanje cvijeća i svijeća dolazilo direktno od MUP-a RS-a, a predstavili su javnosti i dokaze koje su dobili od Gradske uprave, javlja FTV.

Članica ove neformalne grupe Sofija Grmuša rekla je da, ako se ne počne rješavati slučaj ubistva Davida Dragičevića, ponovo će se početi organizovati veliki protesti.

Istaknula je kako su Davor Dragičević i advokat Ifet Feraget Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine podnijeli apelaciju zbog neprovođenja adekvatne istrage u ubistvu Davida Dragičevića.

„Telefonski pozivi iz Ministarstva unutrašnjih poslova bili su toliko česti da su komunalni policajci, po usmenom nalogu Letić Milenka, bili dužni da po telefonskoj prijavi dežurne policijske stanice MUP-a izvrše uklanjanje svih predmeta ostavljenih od strane grupe Pravda za Davida“, navela je Merlina Ivić, članica neformalne grupe građana „Pravda za Davida“.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

Povezani članci