Federacija Bosne i Hercegovine danas će dobiti novu Vladu. Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara najavio je da će danas imenovati četiri ministra u Vladi FBiH iz reda Saveza za bolju budućnost (SBB BiH), čime će Vlada FBiH početi raditi u punom kapacitetu, piše bh. novinska agencija Patria.

Nove ministre u Vladi FBiH danas će također potvrditi i Predstavnički dom PFBiH, na vanrednoj sednici koja bi trebala biti održana oko 16 sati.

Nakon što je Demokratska fronta (DF) istupila iz koalicije sa SDA i HDZ-om BiH, jer su ocijenili da su njihovi koalicioni partneri donijeli nezakonitu Uredbu o načinu imenovanja čelnih ljudi u javnim preduzećima, Federacija BiH je ostala bez parlamenatrne većine, a četiri DF-ova ministra u Vladi FBiH također su podnijeli ostavke.

Nakon skoro pola godine, Federacija BiH je dobila parlamentarnu većinu uslakom SBB-a u koaliciju sa SDA  i HDZ-om BiH u oktobru ove godine. Ova stranka također je ponudila i četiri ministra u Vladi FBiH, koji će zamijeniti DF-ove ministre, piše Patria.

KOMENTARI:
Loading...