14.2 C
Bosanska Krupa
Četvrtak, 17 Juna, 2021

Najugroženijim članovima boračkih kategorija 1.430 paketa i 12 t krompira

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo, u saradnji sa Direkcijom za robne rezerve Kantona Sarajevo, protekle sedmice upriličilo je podjelu 1.430 paketa i 12 tona krompira za najugroženije članove boračke kategorije sa područja Kantona Sarajevo.

Radi se o paketima sa higijenskim artiklima, koji su uručeni članovima šehidskih porodica, porodicama ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca.

Ministar za boračka pitanja KS Omer Osmanović je ovom prilikom zahvalio Direkciji za robne rezerve Kantona Sarajevo, koja je za ovu namjenu ustupila i u pakete spakovala dio svojih rezervi. Paketi i krompir su podijeljeni uz pomoć boračkih udruženja te dostavljeni starim, nemoćnim i bolesnim korisnicima koji ih nisu mogli lično preuzeti.

Iz Ministarstva za boračka pitanja su poručili da će nastavit i dalje pomagati pripadnike boračkih kategorija kako kroz različite projekte koji se realiziraju putem javnih poziva, tako i kroz druge oblike pružanja direktne pomoći najugroženijim pripadnicima boračkih kategorija, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci