4 C
Bosanska Krupa
Srijeda, 3 Marta, 2021

Na magistralnom putu M-19 došlo do velikog odrona, kamioni stoje

Zbog odrona na magistralnom putu Zvornik – Milići (M-19) u mjestu Kušlat, vozila saobraćaju jednom trakom, naizmjenično. Trenutno, prolaze samo putnička vozila dok kamioni stoje, te se formirala velika kolona u obje saobraćajne trake.

Očekuje se izlazak putara kako bi se raščistio odron i saobraćaj normalizovao, a vozačima se savjetuje oprezna vožnja.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, zbog čega se saobraća jednom trakom naizmjenično, uz regulaciju semaforima. U narednim danima očekuje se obustava saobraćaja u tunelu u vremenu od 23 do 04:30 sati. Pogledajte snimke sa lica mjesta…

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna vozila ne mogu proći.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Klašnice-Laktaši, Stupari-Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Blažuj-Kiseljak i Šuica-Tomislavgrad.

Kolovoz je pretežno mokar, a pažnju skrećemo na povećanu opasnost od odrona zemlje ili kamenja. Na dionicama u jugozapadnim krajevima upozoravamo na jake udare vjetra.

Na svim putnim pravcima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

Povezani članci