2 C
Bosanska Krupa
Subota, 6 Marta, 2021

Muriz Memić i Alija Budnjo na Face TV: “Ima ih trojica, ubica i dva saučesnika”

U večerašnjem izdanju Face TV sučelili su se otac ubijenog mladića Dženana Memića Muriz Memić i Alija Budnjo, vlasnik hotela Terme-Ilidža.

Memić je kazao da je na početku došao kod Budnje: “Rekao sam Alija pomozi mi vidi šta rade. Zovi Bakira. Ti mi govoriš neću Bakira, zvat ću Čamparu”, kazao je Memić.

Budnjo negira i kaže kako mu je rekao da je zvao Asima Sarajlića.

“Zamolio Asima, pošto sam ja bio slobodan jer je radio Asim u hotelima. Ako išta možeš pomozi Murizu Memiću oko ubistva Dženana Memića.

Memić: Je li Asim bio ministar? Ti si uzeo telefon i kažeš ministre ja sam sutra kod tebe. Ja te nazvao sutra, ti si mi rekao bit će teško. Naprazno si pričao. Nisi bio kod Čampare. Tri čovjeka potvrđuju da nisi bio.

Budnjo: Jesam Asima nazvao. Asim mi je rekao ne mogu sebi da pomognem a ne drugima. Nisam mogao da ti kažem zbog emocija šta je rekao. Ja tebi dozvoljavam šta god kažeš.

Memić: Sad mi nudiš pomoć, hvala ti. Ne treba mi sada.

Budnjo: Ja sa Čamparom ne komuniciram.

Memić: Ti meni pričaš kako ti je Žujo pričao da je Dženan udaren šipkom 18 mm. Kad si otišao u Tužilaštvo sve si porekao i da si rekao da vjeruješ u rad Tužilaštva KS.

Budnjo: Nađi moju izjavu u Tužilaštvu KS. Dozvoljavam javno da je objavite.

Memić: Javnost je naučila za pet godina šta ja pričam. Ja 10.000 stranica znam napamet. Lijepe riječi sa mnom zaboravi, meni je dijete ubijeno. Mene je samo Ifet razumio, što se tiče tebe Senaida, Fikre, ti i Fikret ste jedini koji mi niste u kuću ušli, a na dženazi ste se gurali.

Budnjo: Ja sam saznao da se taj slučaj desio tek kad je mali preselio.

Memić: Tebe je Ivana Petković uvukla u priču. Ja nisam imao pojma da su snimci obrisani.

Senaid mi rekao: Čuvaj se Alije opasan je.

Budnjo: Što se tiče Tužilaštva i Suda ja nikog ne znam. Ima ta Jasminka Čaušević. Došao sam ovdje ne da se nešto pravdam. Evo oko tih snimaka. Nakon deset dana 18.02. bio četvrtak došla su dva policajca da pregledaju nadzorne kamere, nisu imali nikakav nalog. Nama to radi kuća koja je ovo radila Middle Point. Muamer Ožegović je nazvao firmu i oni su rekli da ne mogu prije ponedjeljka. Policajci su rekli neka stoji doći će naši forenzičari. Zadržali su se sat i po. Stambolić je tada izvodio radove nestalo je struje. Policajci su tada otišli. Došli su u ponedjeljak. Vrlo je važno da znaš da nisu imali nikakav nalog. Uposlenici su ih pustili. U ponedjeljak su došli, ne mogu da skinu kao ovo je obrisano. Mene su tada nazvali, u ponedjeljak, zvali su tužioca da izuzmu centralnu jedinicu. Rekao sam nema problema idite nabavite novu centralnu jedinicu. Kad su izuzeli centralnu jedinicu mene više niko ništa nije pitao.

Memić: Ja imam papir Elektrodistribucije gdje piše krađa kabla. Stambolić je kazao da je pritisnuo kabl. 18.02. su mi došla dva policajca. Meni su došli policajci i rekli da su ih otjerali iz hotela. Šefovi kod tebe jedu čorbe (Đelilović tada). Neko je rekao da bez naloga ne može. U 10:22 ulaze u hotel u pola 11 nestaje struje, u pola 1 još nema struje. Oni su prvo vidjeli snimak. Na snimku se ne vidi mjesto događaja, ali nas zanima ko je bio ispred hotela, ko je ušao u hotel. Vještak je utvrdio da je snimak namjerno obrisan u toliko sati toliko minuta toliko sekundi. Tužilaštvu nije bilo interesa da se rasvijetli. Oni kažu da su vidjeli kako golf tamne boje ide da dolazi iz Ildžisa. Meni je bitnije da vidim ko je šetao ispred hotela, meni su rekli da je Dženan šetao.

Budnjo: Hard disk ostaje. Ja ću platiti milion da se to izvještači.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

Povezani članci