Bliža je budućnost, desile su se ustavne promjene, Bosna i Hercegovina je država s jednim predsjednikom, bez entiteta i kantona. Ovo su premise simulirane studentske predizborne kampanje koja je predsjedničkim sučeljavanjem danas okončana u Mostaru.Emina Ćorić, kandidatkinja je izmišljene Stranke Demokratskog Razvoja, kaže nam kako je ovo kulminacija projekta, odnosno prave kampanje u trajanju od 15 sedmica, koju su u okivru predmeta Izborne kampanje na trećoj godini Odsjeka za komunikologije Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta “Džemal Bijedić”. 

“Prešli smo sve aspekete izbornih kampanja od osnivanja stranke, izbora loga, osnivanja slogana, do aktivnosti predizborne kampanje. Moja Stranka Demokratskog Razvoja zalaže se za pokretanje privrede, poboljšanje mladih ljudi i osiguranje novih radnih mjesta. Jedan dio osiguravamo smanjenjem administracije i usmjeravanjem u privredu”, kazala je Emina. 

S druge strane stajao je predsjednički kandidat Mirza Čamo, lider Narodne Demokrtatske Stranke, koji nam je kazao da će se politikom poslije fakulteta sasvim sigurno baviti. 

“Politika je važna oblast života, pogotovo za nas mlade koji sutra trebamo voditi političke procese. Ovo je sjajan projekat koje je uzeo učešće svih naših studenata podijeljenih u dvije grupe”, izjavio je Mirza. 

Sve se odvijalo ppod budnim okom višeg asistenta Sanjina Handžara kaže kako izrađene kampanje ove dvije grupe studenata kvalitetom se mogu porediti s kampanjama naših političkih stranaka. 

“Studenti su na nekoliko predmeta učili na primjerima iz naše političke prakse, pa su na svojim radovima mogli korigovati eventualne njihove nedostatke”, kazao je Handžar. 

Studenti su bili puni zahvala svojoj profesorici Semini Ajvaz, sučeljavanju su prisustovali neki i aktualni političari, a sučeljavanjem je moderirao Anel Husnić.

KOMENTARI:
Loading...