20.6 C
Bosanska Krupa
Srijeda, 23 Juna, 2021

Mladi Prijedora i Mostara zajedno u projektu “Misli, osjeti”

Udruženje za edukaciju i razvoj “Dignitet” iz Mostara i Udruženje građana “Psiholuminis” iz Prijedora provode projekt pod nazivom “Misli, osjeti”, koji ima za cilj pomoći mladim ljudima u pomjeranju ka kritičkom mišljenju radi boljeg prihvaćanja drugih i drugačijih, smanjenju predrasuda i netolerancije.

Multikulturalnost i multietničnost je bogatstvo koje trebamo prihvatiti, a ne razlog za netrpeljivost i neprihvaćanje, priopćili su iz Udruženja “Psiholuminis” te pozivaju mlade da se uključe u projekt i budu dio promjene kako na ličnom tako i na društvenom planu po pitanju bolje međuvjerske, međuetničke i međukulturalne tolerancije.

Program obuhvaća radionice putem Zoom aplikacija i zajedničke radionice za sve učesnike kako u Mostaru tako i u Prijedoru.

Na radionice se mogu prijaviti mladi ljudi dobne granice između 18 i 26 godina s područja gradova Mostar i Prijedor.

Mladi, učesnici projekta, imat će priliku da kroz saradnju i povezanost gradova Mostar i Prijedor, te kroz međusobnu posjetu, razvijaju kapacitete za mirno rješavanje nesuglasica, suživota i tolerancije.

Rok za prijavu ističe 26. svibnja 2021. godine u ponoć. Selekcija kandidata bit će završena 27. svibnja, izborom onih koji pokažu najveće interesovanje i motivaciju te se obvežu na aktivno učešće. O konačnim rezultatima bit će obavješteni samo oni koji budu izabrani za učešće u programu.

Troškove putovanja, smještaja i ishrane snose organizatori.

Prijava se vrši popunjavanjem upitnika koji se nalazi ovdje. VIDEO

Dodatne informacije mogu se zatražiti putem e-mail adresa: info@dignitet.ba i psiholuminis@gmail.com

Projekt se realizira zahvaljujući podršci Instituta za razvoj mladih KULT, koji provodi PRO-Budućnost, uz financijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj USAID Bosnia and Herzegovina, navodi se u priopćenju.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci