14.2 C
Bosanska Krupa
Četvrtak, 17 Juna, 2021

Ministrica Turković se sastala sa delegacijom Kongresa Sjedinjenih Američkih Država

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH dr Bisera Turković primila je jutros u posjetu delegaciju Kongresa Sjedinjenih Američkih Država koju su predvodili kongresmeni Roberta Aderholt i John Moolenaar.

Razgovaralo se o borbi protiv posljedica pandemije koronavirusa, aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini te prijateljskim odnosima Sjedinjenjih Američkih Država i Bosne i Hercegovine koji su ocijenjeni izuzetno kvalitetnim i sadržajnim.

Ministrica Turković je upoznala sagovornike sa naporima koje bh. vlasti poduzimaju u reformskom procesu te govorila o izazovima na evroatlanskom putu Bosne i Hercegovine. Ministrica Turković je izrazila zadovoljstvo što Kongres SAD već godinama snažno podržava napredak naše zemlje ka članstvu u Evropskoj uniji i približavanje Sjevernoatlantskom savezu (NATO).

Također, bilo je govora i organizaciji molitvenog doručka u Bosni i Hercegovini te o važnosti očuvanja mulitireligijske baštine i karaktera Bosne i Hercegovine.

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci