Tekst je satiričnog karaktera

Milorad Dodik, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska, poželio je sreću fudbalskoj reprezentaciji BiH, koja večeras igra najvažniju utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstva na Kipru protiv domaće selekcije.

Lider Nezavisnih socijaldemokrata poznat je kao veliki fan svih bh. reprezentativnih selekcija i redovno prate posebno nastupe fudbalskih Zmajeva. Njegov omiljeni igrač je, znamo to odranije, Vedad Ibišević.

”Ubijeđen sam da će Vedator zabiti barem tri gola. On je napadač svjetske klase, čovjek za velike utakmice i njegova sposobnost da rješava velike utakmice večeras će doći do izražaja”, rekao je Dodik.

Pričao je predsjednik entiteta Republika Srpska i o pojavi da političari iz ovog dijela BiH navijaju za reprezentacije nekih drugih zemalja.

”Meni to ništa nije jasno. Kako neko može živjeti u Bosni i Hercegovini, a navijati, recimo, za Srbiju. Pitam te ljude: kako vas nije sramota primati plaću od ove zemlje, a svim srcem bodriti neku drugu. Sram vas bilo, ja  sam morao djecu u drugu sobu odvesti”, napisao je Dodik uz komentar da će referendum u RS-u biti odgođen ukoliko Zmajevi večeras pobijede.

Podsjećamo, Kipar i BiH snage će odmjeriti večeras od 20:45 sati na stadionu u Nikoziji.

Satira je književni oblik u kojem se kritički ismijava pojedinac, grupa, država ili vlast. Često je korištena kao sredstvo političke borbe. Satira je vrsta komedije koja kritizira neke pojave ili karaktere, a bez želje da se osuđuju.

KOMENTARI:
Loading...