Bosna i Hercegovina

Majstor bh. kuhinje

Otkad se 1955. pojavilo prvo izdanje Ginisove knjige rekorda, na hiljade ljudi, pa i bh. građana, poželjelo je da bude upisano na spisak rekordera u brojnim kategorijama.

Jedan od eminentnih bh. kuhara, Nermin Hodžić, predsjednik Udruženja kuhara BiH, kuharsku kremu Evrope dovest će u glavni bh. grad. Njegovom idejom, Sarajevo će 17. aprila biti domaćin najveće godišnje kuharske manifestacije u Evropi, na kojoj će najbolji bh. kuhari pokušati oboriti Ginisov rekord u količini napravljene supe.

Spremajući begovu čorbu u loncu zapremine 4.500 litara, s kolegama će u najboljem svjetlu predstaviti ovo tradicionalno bosansko jelo. Ovaj majstor bosanske kuhinje i dobrog zalogaja, koji je zanat učio od najboljih, svijetu će pokazati da naša zemlja ima mnogo više brendova od tradicionalnih i već svjetski poznatih pita i ćevapa.

Rođen je 27. januara 1977. godine u Sarajevu. Ugostiteljsko-turističku školu u Sarajevu završio je 1996. Živio je u Lisabonu, a potom u Sao Paulu. Oženjen je, otac dvojice sinova.

KOMENTARI:
Loading...