9.1 C
Bosanska Krupa
Subota, 23 Oktobra, 2021

Majski cvijet: Nećemo odustati od borbe protiv izgradnje mHE na Bunskim kanalima

Ekološka udruga “Majski cvijet” video prilogom podsjetila je vijećnike Gradskog vijeća i gradonačelnika Mostara na njihova predizborna obećanja koja se odnose na zabranu izgradnje mHE na Bunskim kanalima.

“Iako se kroz video prilog može vidjeti podrška od gradonačelnika i velikog broja vijećnika koji su se u predizborno vrijeme izjasnili da su kategorično protiv izgradnje mHE na Bunskim kanalima, podršku u stvarnom smislu još uvijek nismo dobili. Naime, još od drugog mjeseca upućujemo zahtjeve za sastanak s gradonačelnikom”, priopćeno je iz udruge “Majski cvijet”.

Iz Udruge poručuju kako je u interesu građana Mostara da se zabrani izgradnje mHE na Bunskim kanalima, spomeniku prirode, i da neće odustati od svojih zahtjeva.

“Pred novoizabranom gradskom vlasti je veliki zadatak i odgovorni su za donošenje važnih odluka po pitanju izgradnje mHE na Bunskim kanalima, a koje su od zajedničkog interesa i važnosti za građane Mostara. Imamo velika očekivanja od aktualne vlasti da će održati svoju riječ koju su dali u predizbornom periodu te da će konačno zaštititi interese građana koji su ih i izabrali”, stoji u priopćenju udruge “Majski cvijet”.

Autor: Fena

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci