2.6 C
Bosanska Krupa
Utorak, 2 Marta, 2021

Magazinović: Tegeltija nije za razgovor, osim kad ima lični interes

Poslanik Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović kazao je u pauzi zasjedanja da sjednice državnog parlamenta već duže vrijeme ne bi imale sadržaja da poslanici ne predlažu materijale i zakone.

– Neki od nas su predložili veći broj zakona nego Vijeće ministara i to je bio razlog zašto smo tražili smjenu Vijeća ministara za koju nije bilo većine, jer većina je za smjenu kad su u hodniku, ali kad se uđe u salu onda glasaju onako kako im stranke kažu – izjavio je Magazinović.

Ocijenio je da predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija “nije za razgovor, osim kad on ima neki svoj lični interes ili interes njemu bliskih ljudi”.

– Da jeste za razgovor, ostao bi da razjasnimo priču oko vakcina. , pojasnivši da Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima ne dozvoljava direktnu nabavku vakcina od proizvođača, nego isključivo od veledrogerije.

Također, navodi da na dnevnom redu sjednice nema ni izmjena Zakona o javniDa li oni obmanjuju javnost da će direktno nabavljati vakcine ili to zaista rade. Ako to rade, po kojem zakonu – rekao je Magazinovićm nabavkama, ni izmjene Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima, koji su prepreka za direktnu nabavku vakcina, a poručuje da su izmjene koje bi trebale biti urađene minimalne.

Autor: Fena

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

Povezani članci