U pucnjavi u sarajevskom naselju Grbavica u večernjim satima u četvrtak ubijen je mladić. Radi se o 26-godišnjem R.M, navode sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), javila je Televizija Hayat.Prema istom izvoru, pucnjavi je, navodno, prethodila tuča. Očevici tvrde kako su se naoružane osobe nakon napada slobodno kretali ispred stadiona Grbavica. Mještani su bili u panici, prije dolaska policije.

Pucnjavi se, inače, dogodila u prostorijama Udruženja navijača Fudbalskog kluba “Željezničar” ispod sjeverne tribine stadiona ovog kluba, a jedna osoba je smtno stradala, potvrdili su izvori iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS). Pripadnici policije izašli su na lice mjesta i ogradili prostor žutim trakama. Na lice mjesta je izašla i dežurna tužiteljica kako bi bio obavljen uviđaj.

– Na Kliniku urgentne medicine primljen je pacijent inicijala R.M. (1989), koji po prijemu nije davao nikakve znakove života, kazala je za novinarima Muamera Šehić, portparol Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Nezvanično, doznaje se da je ubijen Mirza Raščić.

Dalja istraga trebala bi razjasniti sve okolnosti ovog tragičnog događaja.

KOMENTARI:
Loading...