21.7 C
Bosanska Krupa
Petak, 25 Juna, 2021

Kordić: Nedopustivo da turizam u BiH bude taoc bilo čijih političkih interesa

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić dao je u srijedu punu podršku turističkim radnicima i svim djelatnostima koje su povezane s turizmom, ocijenivši nedopustivim da turizam u Bosni i Hercegovini bude taoc bilo čijih političkih interesa.

Naveo je kako Bosna i Hercegovina kao država usmjerena na proces integracije u Europsku uniju treba biti odgovorna u provođenju politika Unije, pa tako i kada je u pitanju vizni režim.

– Apsolutno su neprihvatljivi događaji s posljednje sjednice Vijeća ministara BiH na kojoj se pod zajednički nazivnik dovodi liberalizacija bezviznog režima, koji je protivan Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), i dolazak europskih turista u Bosnu i Hercegovinu, što je od presudnog značaja za turizam – kazao je mostarski gradonačelnik u izjavi za Fenu.

Ustvrdio je kako je temeljem ranijih analiza jasno vidljivo da je broj dolazaka turista iz trećih zemalja u odnosu na europske zemlje gotovo zanemariv.

S tim u vezi, naglašava, “nedopustivo je da turizam u Bosni i Hercegovini bude taoc bilo čijih političkih interesa”.

– Grad Mostar je prepoznatljivo turističko odredište za sve one koji dolaze u Bosnu i Hercegovinu i jasno podupiremo nastojanja turističkih djelatnika da ostvare prava koja zaslužuju. Oni su ti koji izravno doprinose razvoju i boljitku društva u cijelosti – istaknuo je Kordić.

Pritom je izrazio uvjerenje “kako svi u ovim izazovnim vremenima moramo biti opredijeljeni za pokretanje gospodarskih djelatnosti, kako bismo očuvali radna mjesta”.

Autor: Fena

Dodaj komentar:
- Oglas -

Najnovije

- Oglas -

Povezani članci